Zapytaj o cz─Ö┼Ťci 42 20 59 789

strona główna

cz─Ö┼Ťci do Twojego auta

Polityka prywatno┼Ťci i polityka cookies w sklepie internetowym motoneo.pl

Polityka prywatno┼Ťci i polityka cookies w sklepie internetowym motoneo.pl

Informacje og├│lne

Niniejszy dokument okre┼Ťla zasady Polityki prywatno┼Ťci w Sklepie internetowym (dalej jako "Sklep Internetowy"). Administratorem Sklepu internetowego jest Grupa 4cars sp├│┼éka z ograniczon─ů odpowiedzialno┼Ťci─ů sp├│┼éka komandytowa z siedzib─ů w ┼üodzi, ul. Wr├│blewskiego 90/92, 94-103 ┼ü├│d┼║ zarejestrowana w Krajowym Rejestrze S─ůdowym przez S─ůd Rejonowy dla ┼üodzi-┼Ür├│dmie┼Ťcia, XX Wydzia┼é Gospodarczy Krajowego Rejestru S─ůdowego, nr KRS: 0000597414, NIP: 7272691275, REGON: 100288854 reprezentowana przez Grupa 4cars sp├│┼éka z ograniczon─ů odpowiedzialno┼Ťci─ů z siedzib─ů w ┼üodzi, ul. Wr├│blewskiego 90/92, 94-103 ┼ü├│d┼║ zarejestrowana w Krajowym Rejestrze S─ůdowym przez S─ůd Rejonowy dla ┼üodzi-┼Ür├│dmie┼Ťcia , XX Wydzia┼é Gospodarczy Krajowego Rejestru S─ůdowego, nr KRS: 0000554346, NIP: 7272795572, REGON: 361317958, o kapitale zak┼éadowym w wysoko┼Ťci: 15000,00 z┼é, reprezentowana przez Zarz─ůd, b─Öd─ůca jedynym komplementariuszem sp├│┼éki komandytowej.

Wyrazy u┼╝yte z du┼╝ej litery maj─ů znaczenie nadane im w regulaminie niniejszego Sklepu Internetowego.

Dane osobowe zbierane przez Administratora Sklepu Internetowego s─ů przetwarzane zgodnie z przepisami Rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (og├│lne rozporz─ůdzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1), zwanego dalej: RODO.

Administrator Sklepu internetowego dok┼éada szczeg├│lnych stara┼ä w celu ochrony prywatno┼Ťci i informacji mu przekazanych, a dotycz─ůcych Klient├│w Sklepu internetowego. Administrator z nale┼╝yt─ů staranno┼Ťci─ů dobiera i stosuje odpowiednie ┼Ťrodki techniczne, w tym o charakterze programistycznym i organizacyjnym, zapewniaj─ůce ochron─Ö przetwarzanych danych, w szczeg├│lno┼Ťci zabezpiecza dane przed ich udost─Öpnieniem osobom nieupowa┼╝nionym, ujawnieniem, utraceniem i zniszczeniem, nieuprawnion─ů modyfikacj─ů, jak r├│wnie┼╝ przed ich przetwarzaniem z naruszeniem obowi─ůzuj─ůcych przepis├│w prawa.

Adresatem mo┼╝liwo┼Ťci korzystania z Towar├│w i Us┼éug dost─Öpnych na stronie internetowej nie s─ů dzieci poni┼╝ej 16 roku ┼╝ycia. Administrator danych osobowych nie przewiduje celowego gromadzenia danych dotycz─ůcych dzieci poni┼╝ej 16 roku ┼╝ycia.

Dane osobowe

Administrator danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest:
Grupa 4cars sp. z ograniczon─ů odpowiedzialno┼Ťci─ů sp.k.
ul. Wróblewskiego 90/92, 94-103 Łódź

W sprawie Twoich danych osobowych mo┼╝esz skontaktowa─ç si─Ö z Administratorem danych osobowych za pomoc─ů:

  • poczty elektronicznej: ado@motoneo.pl
  • poczty tradycyjnej: ul. Wr├│blewskiego 90/92, 94-103 ┼ü├│d┼║

Cele i podstawy prawne przetwarzania danych osobowych

Administrator danych osobowych przetwarza Twoje dane osobowe w nast─Öpuj─ůcych celach i zakresie:

  • podj─Öcia dzia┼éa┼ä przed zawarciem umowy na Twoje ┼╝─ůdanie (np. za┼éo┼╝enie konta), tj. dane podane w formularzu rejestracyjnym w Sklepie internetowym, tzn. adres e-mail oraz ustanowione has┼éo, p┼ée─ç; je┼╝eli rejestracja Konta nast─Öpuje za po┼Ťrednictwem zewn─Ötrznej us┼éugi uwierzytelniaj─ůcej (np. Google+, Facebook) zbieramy Twoje imi─Ö i nazwisko, a je┼╝eli rejestrujesz si─Ö przy zakupie Towar├│w zbieramy Twoje imi─Ö i nazwisko i dane podane w celu realizacji zam├│wienia takie jak adres do wysy┼éki; w celu ┼Ťwiadczenia Us┼éug wymagaj─ůcych za┼éo┼╝enia Konta takich jak: prowadzenie historii zam├│wie┼ä, informowanie o statusie realizacji zam├│wienia, przetwarzamy Twoje dane podane w Koncie oraz przy zakupie Towar├│w;
  • w celu ┼Ťwiadczenia Us┼éug niewymagaj─ůcych za┼éo┼╝enia Konta i zakupu Towaru, tj. przegl─ůdanie stron www Sklepu Internetowego, wyszukiwarka Towar├│w, przetwarzamy dane osobowe dotycz─ůce Twojej aktywno┼Ťci w Sklepie internetowym, tzn. dane dotycz─ůce przegl─ůdanych przez Ciebie Towar├│w, dane dotycz─ůce sesji Twojego urz─ůdzenia, systemu operacyjnego, przegl─ůdarki, lokalizacji oraz unikalnego ID, adres IP;
  • w celu wykonania umowy sprzeda┼╝y Towar├│w (np. dor─Öczenia zam├│wionych Towar├│w), przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie przy zakupie Towar├│w, takie jak imi─Ö i nazwisko, adres e-mail, dane adresowe, dane dotycz─ůce p┼éatno┼Ťci, a je┼╝eli dokonujesz zakupu za po┼Ťrednictwem Konta, dodatkowo ustanowione has┼éo;
  • w celu statystyk korzystania z poszczeg├│lnych funkcjonalno┼Ťci dost─Öpnych w Sklepie internetowym, u┼éatwienia korzystania ze Sklepu internetowego oraz zapewnienia bezpiecze┼ästwa informatycznego Sklepu internetowego, przetwarzamy dane osobowe dotycz─ůce Twojej aktywno┼Ťci w Sklepie Internetowym oraz ilo┼Ťci czasu sp─Ödzanego na ka┼╝dej z podstron w Sklepie internetowym, Twojej historii wyszukiwania, lokalizacji, adresie IP, ID urz─ůdzenia, danych dotycz─ůcych Twojej przegl─ůdarki internetowej oraz systemu operacyjnego;
  • w celu ustalenia, dochodzenia i egzekucji roszcze┼ä oraz obrony przed roszczeniami w post─Öpowaniu s─ůdowym i innymi organami egzekucyjnymi, mo┼╝emy przetwarza─ç Twoje dane osobowe podane przy zakupie Towar├│w lub za┼éo┼╝eniu Konta oraz inne dane niezb─Ödne do udowodnienia istnienia roszczenia lub kt├│re wynikaj─ů z wymogu prawnego, nakazu s─ůdowego lub innej procedury prawnej;
  • w celu rozpatrywania reklamacji, skarg i wniosk├│w oraz odpowiedzi na pytania Klient├│w, przetwarzamy podane przez Ciebie dane osobowe w formularzu kontaktowym, reklamacjach skargach i wnioskach, czy w celu udzielenia odpowiedzi na pytania zawarte w innej formie oraz niekt├│re dane osobowe podane przez Ciebie w Koncie, jak r├│wnie┼╝ dane dotycz─ůce zam├│wienia Towaru i innych ┼Ťwiadczonych przez nas Us┼éug b─Öd─ůce przyczyn─ů reklamacji, skargi czy wniosku oraz dane zawarte w dokumentach do┼é─ůczonych do reklamacji, skarg i wniosk├│w;
  • w celu marketingu naszych Towar├│w i Us┼éug oraz naszych klient├│w i partner├│w, w tym remarketingu, w tym celu przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie przy utworzeniu Konta i jego aktualizacji, dane dotycz─ůce Twojej aktywno┼Ťci w Sklepie internetowym w tym zam├│wie┼ä, kt├│re s─ů rejestrowane i przechowywane za po┼Ťrednictwem plik├│w cookies, a w szczeg├│lno┼Ťci historia zam├│wie┼ä, historia wyszukiwani, klikni─Öcia w Sklepie internetowym, daty logowania i rejestracji, historia i Twoja aktywno┼Ť─ç zwi─ůzana z nasz─ů komunikacj─ů z Tob─ů. W przypadku remarketingu, wykorzystujemy dane o Twojej aktywno┼Ťci w celu dotarcia do Ciebie z naszymi komunikatami marketingowymi poza Sklepem internetowym i korzystamy w tym celu z us┼éug zewn─Ötrznych dostawc├│w. Us┼éugi te polegaj─ů na wy┼Ťwietlaniu naszych komunikat├│w na stronach internetowych innych ni┼╝ Sklepu internetowego. Szczeg├│┼éy na ten temat znajdziesz w zapisach dotycz─ůcych Plik├│w cookies;
  • w celu organizacji konkurs├│w i program├│w lojalno┼Ťciowych tj. powiadomie┼ä o zgromadzonych punktach, powiadomienia o wygranej oraz reklamowania naszej oferty, wykorzystujemy Twoje dane osobowe podane w Koncie oraz przy rejestracji w konkursie lub programie lojalno┼Ťciowym. Szczeg├│┼éowe informacje na ten temat podane s─ů ka┼╝dorazowo w warunkach uczestnictwa danego konkursu lub programu lojalno┼Ťciowego;
  • w celu badania rynku i opinii przez nas lub naszych partner├│w, tj. informacje o zam├│wieniu, Twoje dane podane w Koncie lub podczas zakupu Towaru, adres e-mail. Dane zebrane w ramach badania rynku i badania opinii nie s─ů przez nas wykorzystywane do cel├│w reklamowych. Dok┼éadne wskaz├│wki podane s─ů w informacji o danej ankiecie lub w miejscu, w kt├│rym wprowadzasz swoje dane.

Kategorie odno┼Ťnych danych osobowych

Administrator danych osobowych przetwarza nast─Öpuj─ůce kategorie odno┼Ťnych danych osobowych:

W sprawie Twoich danych osobowych mo┼╝esz skontaktowa─ç si─Ö z Administratorem danych osobowych za pomoc─ů:

  • dane kontaktowe;
  • dane dotycz─ůce aktywno┼Ťci w Sklepie internetowym;
  • dane dotycz─ůce zam├│wie┼ä w Sklepie internetowym;
  • dane dotycz─ůce reklamacji skarg i wniosk├│w;
  • dane dotycz─ůce us┼éug marketingowych.

Dobrowolno┼Ť─ç podania danych osobowych

Podanie przez Ciebie wymaganych danych osobowych jest dobrowolne i stanowi warunek ┼Ťwiadczenia us┼éug przez Administratora danych osobowych za po┼Ťrednictwem Sklepu internetowego.

Czas przetwarzania danych

Dane osobowe b─Öd─ů przetwarzane przez okres niezb─Ödny do realizacji zam├│wie┼ä, us┼éug, dzia┼éa┼ä marketingowych oraz innych us┼éug wykonywanych dla Klienta. Dane osobowe b─Öd─ů usuni─Öte w nast─Öpuj─ůcych przypadkach:

  • kiedy osoba, kt├│rej dane dotycz─ů zwr├│ci si─Ö o ich usuni─Öcie lub wycofa udzielon─ů zgod─Ö;
  • kiedy osoba, kt├│rej dane dotycz─ů nie podejmuje dzia┼éa┼ä przez ponad 10 lat (kontakt nieaktywny);
  • po uzyskaniu informacji, ┼╝e przechowywane dane s─ů nieaktualne lub niedok┼éadne.

Niekt├│re dane w zakresie: adres e-mail, imi─Ö i nazwisko, mog─ů by─ç przechowywane przez okres kolejnych 3 lat dla cel├│w dowodowych, rozpatrywania reklamacji, skarg oraz roszcze┼ä zwi─ůzanych z us┼éugami ┼Ťwiadczonymi przez Sklep internetowy - dane te nie b─Öd─ů wykorzystywane do cel├│w marketingowych.

Dane dotycz─ůce zam├│wie┼ä Towar├│w i us┼éug p┼éatnych, konkurs├│w i program├│w lojalno┼Ťciowych b─Öd─ů przechowywane przez okres 5 lat od daty dostarczenia zam├│wienia.

Dane dotycz─ůce Klient├│w niezalogowanych przechowujemy przez czas odpowiadaj─ůcy cyklowi ┼╝ycia zapisanych na urz─ůdzeniach plik├│w cookies lub do czasu ich usuni─Öcia w urz─ůdzeniu Klienta przez Klienta.

Twoje dane osobowe dotycz─ůce preferencji, zachowa┼ä i wyboru tre┼Ťci marketingowych mog─ů by─ç wykorzystywane jako podstawa do podj─Öcia "zautomatyzowanych decyzji" w celu okre┼Ťlenia mo┼╝liwo┼Ťci sprzeda┼╝owych Sklepu internetowego.

Odbiorcy danych osobowych

Przekazujemy Twoje dane osobowe nast─Öpuj─ůcym kategoriom odbiorc├│w:

  • organom pa┼ästwowym, np. prokuratura, Policja, PUODO, Prezes UOKiK, je┼╝eli si─Ö o to do nas zwr├│c─ů,
  • zewn─Ötrznym podmiotom, w tym w szczeg├│lno┼Ťci dostawcom odpowiedzialnym za obs┼éug─Ö system├│w informatycznych, podmiotom takim jak banki i operatorzy p┼éatno┼Ťci, podmiotom ┼Ťwiadcz─ůcym us┼éugi ksi─Ögowe, prawne, audytowe, konsultingowe, kurierom (w zwi─ůzku z realizacj─ů zam├│wienia), agencj─ů marketingowym (w zakresie us┼éug marketingowych).

Prawa osoby, kt├│rej dane dotycz─ů

Na podstawie RODO masz prawo do:

  • ┼╝─ůdania dost─Öpu do swoich danych osobowych;
  • ┼╝─ůdania sprostowania swoich danych osobowych;
  • ┼╝─ůdania usuni─Öcia swoich danych osobowych;
  • ┼╝─ůdania ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;
  • ┼╝─ůdania przenoszenia danych osobowych.

Administrator danych osobowych bez zb─Ödnej zw┼éoki - a w ka┼╝dym razie w terminie miesi─ůca od otrzymania ┼╝─ůdania - udziela Ci informacji o dzia┼éaniach podj─Ötych w zwi─ůzku ze zg┼éoszonym przez Ciebie ┼╝─ůdaniem. W razie potrzeby termin miesi─Öczny mo┼╝e by─ç przed┼éu┼╝ony o kolejne dwa miesi─ůce z uwagi na skomplikowany charakter ┼╝─ůdania lub liczb─Ö ┼╝─ůda┼ä.

W ka┼╝dym wypadku Administrator danych osobowych poinformuje Ci─Ö o takim przed┼éu┼╝eniu w terminie miesi─ůca od otrzymania ┼╝─ůdania z podaniem przyczyn op├│┼║nienia.

Prawo dost─Öpu do danych osobowych (art. 15 RODO)

Masz prawo uzyskania od Administratora danych osobowych informacji czy Twoje dane osobowe s─ů przetwarzane.

Je┼╝eli Administrator przetwarza Twoje dane osobowe masz prawo do:

  • dost─Öpu do danych osobowych;
  • uzyskania informacji o celach przetwarzania, kategoriach przetwarzanych danych osobowych, o odbiorcach lub kategoriach odbiorc├│w tych danych, planowanym okresie przechowywania Twoich danych lub o kryteriach ustalania tego okresu, o prawach przys┼éuguj─ůcych Ci na mocy RODO oraz o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego, o ┼║r├│dle tych danych, o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu oraz o zabezpieczeniach stosowanych w zwi─ůzku z przekazaniem tych danych poza Uni─Ö Europejsk─ů;
  • uzyskania kopii swoich danych osobowych.

Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç dost─Öpu do swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: ado@motoneo.pl

Prawo do sprostowania danych osobowych (art. 16 RODO)

Je┼╝eli Twoje dane osobowe s─ů nieprawid┼éowe masz prawo ┼╝─ůdania od Administratora niezw┼éocznego sprostowania Twoich danych osobowych.

Masz te┼╝ prawo do ┼╝─ůdania od Administratora uzupe┼énienia Twoich danych osobowych.

Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç sprostowania danych osobowych lub ich uzupe┼énienia, zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: ado@motoneo.pl

Je┼╝eli dokona┼ée┼Ť rejestracji w Sklepie Internetowym swoje dane osobowe mo┼╝esz sprostowa─ç i uzupe┼énia─ç samodzielnie po zalogowaniu si─Ö w Sklepie Internetowym.

Prawo do usuni─Öcia danych osobowych, tzw. "prawo do bycia zapomnianym" (art. 17 RODO)

Masz prawo ┼╝─ůdania od Administratora danych osobowych usuni─Öcia swoich danych osobowych, gdy:

  • Twoje dane osobowe przesta┼éy by─ç niezb─Ödne do cel├│w, w kt├│rych zosta┼éy zebrane lub w inny spos├│b przetwarzane;
  • wycofa┼ée┼Ť okre┼Ťlon─ů zgod─Ö, w zakresie w jakim dane osobowe by┼éy przetwarzane w oparciu o Twoj─ů zgod─Ö;
  • Twoje dane osobowe by┼éy przetwarzane niezgodnie z prawem;
  • wnios┼ée┼Ť/wnios┼éa┼Ť sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na potrzeby marketingu bezpo┼Ťredniego, w tym profilowania, w zakresie w jakim przetwarzanie danych osobowych jest zwi─ůzane z marketingiem bezpo┼Ťrednim;
  • wnios┼ée┼Ť/wnios┼éa┼Ť sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych w zwi─ůzku z przetwarzaniem niezb─Ödnym dla wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub przetwarzania niezb─Ödnego dla cel├│w wynikaj─ůcych z prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora danych osobowych lub stron─Ö trzeci─ů.

Pomimo zg┼éoszenia ┼╝─ůdania usuni─Öcia danych osobowych Administrator danych osobowych mo┼╝e przetwarza─ç Twoje dane dalej w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszcze┼ä o czym zostaniesz poinformowany/poinformowana.

Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç usuni─Öcia swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: ado@motoneo.pl

Prawo do zg┼éoszenia ┼╝─ůdania ograniczenia przetwarzania danych osobowych (art. 18 RODO)

Prawo do zg┼éoszenia ┼╝─ůdania ograniczenia przetwarzania danych osobowych (art. 18 RODO)

  • kwestionujesz prawid┼éowo┼Ť─ç swoich danych osobowych - Administrator danych osobowych ograniczy przetwarzanie Twoich danych osobowych na czas pozwalaj─ůcy sprawdzi─ç prawid┼éowo┼Ť─ç tych danych;
  • gdy przetwarzanie Twoich danych jest niezgodne z prawem, a zamiast usuni─Öcia danych osobowych za┼╝─ůdasz ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych;
  • Twoje dane osobowe przesta┼éy by─ç potrzebne do cel├│w przetwarzania, ale s─ů one potrzebne w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony Twoich roszcze┼ä;
  • gdy zg┼éosi┼ée┼Ť/zg┼éosi┼éa┼Ť sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych - do czasu stwierdzenia czy prawnie uzasadnione interesy po stronie Administratora danych osobowych s─ů nadrz─Ödne wobec podstaw wskazanych w Twoim sprzeciwie.

Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: ado@motoneo.pl

Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (art. 21 RODO)

Masz prawo w dowolnym momencie wnie┼Ť─ç sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym profilowania, w zwi─ůzku z:

  • przetwarzaniem niezb─Ödnym dla wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym lub przetwarzania niezb─Ödnego dla cel├│w wynikaj─ůcych z prawnie uzasadnionych interes├│w realizowanych przez Administratora danych osobowych lub stron─Ö trzeci─ů;
  • przetwarzaniem na potrzeby marketingu bezpo┼Ťredniego.

Je┼Ťli chcesz zg┼éosi─ç sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: ado@motoneo.pl

Prawo do ┼╝─ůdania przenoszenia danych osobowych (art. 20 RODO)

Masz prawo do otrzymania od Administratora danych osobowych swoich danych osobowych w ustrukturyzowanym, powszechnie u┼╝ywanym formacie nadaj─ůcym si─Ö do odczytu maszynowego oraz przes┼éa─ç je innemu administratorowi danych osobowych.

Mo┼╝esz r├│wnie┼╝ za┼╝─ůda─ç, aby to Administrator danych osobowych przes┼éa┼é bezpo┼Ťrednio Twoje dane osobowe innemu administratorowi (o ile jest to technicznie mo┼╝liwe).

Je┼Ťli chcesz za┼╝─ůda─ç przeniesienia swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: ado@motoneo.pl

Prawo do cofni─Öcia zgody

Mo┼╝esz cofn─ů─ç udzielon─ů zgod─Ö na przetwarzanie swoich danych osobowych w dowolnym momencie.

Cofni─Öcie zgody na przetwarzanie danych osobowych nie ma wp┼éywu na zgodno┼Ť─ç z prawem przetwarzania dokonanego na podstawie Twojej zgody przed jej cofni─Öciem.

Je┼Ťli chcesz cofn─ů─ç zgod─Ö na przetwarzanie swoich danych osobowych zg┼éo┼Ť swoje ┼╝─ůdanie na adres: ado@motoneo.pl.

Skarga do organu nadzorczego

Je┼╝eli s─ůdzisz, ┼╝e przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza RODO masz prawo z┼éo┼╝enia skargi do organu nadzorczego, w szczeg├│lno┼Ťci w pa┼ästwie cz┼éonkowskim swojego zwyk┼éego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca pope┼énienia domniemanego naruszenia.

W Polsce organem nadzorczym w rozumieniu RODO jest Prezes Urz─Ödu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).

Monitoring wizyjny

Informujemy, ┼╝e na terenie obiekt├│w, w kt├│rych prowadzimy dzia┼éalno┼Ť─ç tj. ┼ü├│d┼║, ul. Wr├│blewskiego 90/92, Kalisz ul. Pozna┼äska 119, Piotrk├│w Trybunalski ul. Pr├│chnika 2, Chorz├│w ul. Kaliny 77 jest prowadzony monitoring wizyjny, zgodnie z art. 5 i art. 6 ust. 1 pkt c i f rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L.2016.119.1). Administratorem danych pozyskiwanych z monitoringu jest Grupa 4cars sp. z ograniczon─ů odpowiedzialno┼Ťci─ů sp.k. ul. Wr├│blewskiego 90/92, 94-103 ┼ü├│d┼║

  • Monitoring jest prowadzony w celu zapewnienia bezpiecze┼ästwa i higieny pracy, zabezpieczenia terenu i mienia oraz ochrony przed nieuprawnionym wst─Öpem, monitorowany teren obejmuje sale sprzeda┼╝y, magazyn, teren wok├│┼é budynku, kas─Ö, monitorowanie polega na rejestrowaniu nagra┼ä wideo
  • Materia┼éy pozyskane z monitoringu b─Öd─ů wykorzystane wy┼é─ůcznie w celu okre┼Ťlonym powy┼╝ej.
  • Dost─Öp do materia┼é├│w pozyskanych z monitoringu maj─ů jedynie osoby, kt├│re s─ů upowa┼╝nione do przetwarzania zawartych tam danych.
  • Materia┼éy pozyskane z monitoringu b─Öd─ů przechowywane przez okres 30 dni po up┼éywie, kt├│rego b─Öd─ů niszczone w spos├│b uniemo┼╝liwiaj─ůcy ich odtworzenie.
  • Ka┼╝da osoba, kt├│rej dane znajduj─ů si─Ö w materia┼éach pozyskanych z monitoringu, ma prawo dost─Öpu do tych danych oraz prawo ich sprostowania, usuni─Öcia, ograniczenia przetwarzania, a tak┼╝e przys┼éuguje mu prawo do przenoszenia danych i wniesienia sprzeciwu.

Pliki "cookies"

Informacje og├│lne

Podczas przegl─ůdania stron internetowych Sklepu internetowego s─ů u┼╝ywane pliki "cookies", zwane dalej Cookies, czyli niewielkie informacje tekstowe, kt├│re s─ů zapisywane w Twoim urz─ůdzeniu ko┼äcowym w zwi─ůzku korzystaniem ze Sklepu internetowego. Ich stosowanie ma na celu poprawne dzia┼éanie stron internetowych Sklepu Internetowego.

Pliki te pozwalaj─ů zidentyfikowa─ç oprogramowanie wykorzystywane przez Ciebie i dostosowa─ç Sklep internetowy indywidualnie do Twoich potrzeb.

Pliki "cookies" zazwyczaj zawieraj─ů nazw─Ö domeny, z kt├│rej pochodz─ů, czas przechowywania ich na urz─ůdzeniu oraz przypisan─ů warto┼Ť─ç.

Bezpieczeństwo

Stosowane przez nas pliki "cookies" s─ů bezpieczne dla Twoich urz─ůdze┼ä. W szczeg├│lno┼Ťci nie jest mo┼╝liwe przedostanie si─Ö do Twoich urz─ůdze┼ä poprzez pliki "cookies" wirus├│w lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania z┼éo┼Ťliwego.

Rodzaje plik├│w "cookies"

Stosujemy dwa rodzaje plik├│w cookies:

  • Cookies sesyjne: s─ů przechowywane na Twoim urz─ůdzeniu i pozostaj─ů tam do momentu zako┼äczenia sesji danej przegl─ůdarki. Zapisane informacje s─ů w├│wczas trwale usuwane z pami─Öci Twojego urz─ůdzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani ┼╝adnych informacji poufnych z Twojego urz─ůdzenia.
  • Cookies trwa┼ée: s─ů przechowywane na Twoim urz─ůdzeniu i pozostaj─ů tam do momentu ich skasowania. Zako┼äczenie sesji danej przegl─ůdarki lub wy┼é─ůczenie urz─ůdzenia nie powoduje ich usuni─Öcia z Twojego urz─ůdzenia. Mechanizm cookies trwa┼éych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani ┼╝adnych informacji poufnych z Twojego urz─ůdzenia.

Cele

Wykorzystujemy tak┼╝e pliki "cookies" podmiot├│w zewn─Ötrznych w nast─Öpuj─ůcych celach:

  • konfiguracji Sklepu Internetowego;
  • prezentacji ┼Üwiadectwa Zgodno┼Ťci, za po┼Ťrednictwem serwisu internetowego solidnyregulamin.pl, kt├│rego administratorem jest GP Kancelaria Poniatowska-Maj Strzelec-Gw├│┼║d┼║ sp. p. z siedzib─ů w Krakowie, Polityka Prywatno┼Ťci dost─Öpna jest pod nast─Öpuj─ůcym linkiem: - http://solidnyregulamin.pl/polityka-prywatnosci/;
  • tworzenia statystyk, kt├│re pomagaj─ů zrozumie─ç, w jaki spos├│b Klienci Sklepu Internetowego korzystaj─ů ze stron internetowych, co umo┼╝liwia ulepszanie ich struktury i zawarto┼Ťci za po┼Ťrednictwem narz─Ödzi analitycznych Google Analytics, kt├│rych administratorem jest Google Inc z siedzib─ů w USA, Polityka ochrony prywatno┼Ťci Google jest dost─Öpna pod nast─Öpuj─ůcymi linkami: http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/, http://www.google.com/intl/pl/policies/privacy/partners/;
  • prezentowania opinii na stronach internetowych Sklepu Internetowego, kt├│re s─ů pobierane z zewn─Ötrznego serwisu internetowego Opineo.pl, kt├│rego administratorem jest Opineo.pl sp. z o.o. z siedzib─ů we Wroc┼éawiu, Polityka cookies dost─Öpna jest pod nast─Öpuj─ůcym linkiem: http://www.opineo.pl/i/informacje-o-ciastkach.

Aby pozna─ç zasady korzystania z Cookies, zalecamy zapoznanie si─Ö politykami prywatno┼Ťci wy┼╝ej wskazanych firm.

Cookies mog─ů by─ç wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczeg├│lno┼Ťci sie─ç Google, do wy┼Ťwietlenia reklam dopasowanych do Twoich preferencji. W tym celu mog─ů zosta─ç zachowane informacje o sposobie poruszania si─Ö przez Ciebie w sieci lub czasie skorzystania ze strony internetowej.

Aby przegl─ůda─ç i edytowa─ç informacje o Twoich preferencjach, gromadzonych przez sie─ç reklamow─ů Google, mo┼╝esz skorzysta─ç z narz─Ödzia zamieszczonego pod linkiem https://www.google.com/ads/preferences/.

Za pomoc─ů ustawie┼ä przegl─ůdarki internetowej lub za pomoc─ů konfiguracji us┼éugi, mo┼╝esz samodzielnie i w ka┼╝dym czasie zmieni─ç ustawienia dotycz─ůce Cookies, okre┼Ťlaj─ůc warunki ich przechowywania i uzyskiwania dost─Öpu przez Cookies do Twojego urz─ůdzenia. Ustawienia te mo┼╝esz zmieni─ç tak, aby blokowa─ç automatyczn─ů obs┼éug─Ö Cookies w ustawieniach przegl─ůdarki internetowej b─ůd┼║ informowa─ç o ich ka┼╝dorazowym zamieszczeniu na Twoim urz─ůdzeniu. Szczeg├│┼éowe informacje o mo┼╝liwo┼Ťci i sposobach obs┼éugi Cookies dost─Öpne s─ů w ustawieniach Twojego oprogramowania (przegl─ůdarki internetowej).

szukaj po numerze cz─Ö┼Ťci

Kontakt

dla tel. stacjonarnych: 801 000 149
dla wszystkich: 42 20 59 789
Oddział Łódź + infolinia:
Wr├│blewskiego 90/92
Pon-czw: 8:00-18:30 *
Pt: 8:00-18:00
Sob: 9:00-13:00

* magazyn wydaj─ůcy towar pracuje do godziny 18:00

Oddział Kalisz:
Poznańska 119
Pon-pt: 8:00-18:00
Sob: 9:00-14:00

Oddział Piotrków Trybunalski:
Pr├│chnika 2
Pon-pt: 8:00-18:00
Sob: 9:00-13:00